Κόσμος

Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας δρομολογείται ανάμεσα σε Ελλάδα – ΗΠΑ

Στη συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικάνο ομόλογο του δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αμερικάνο ομόλογο του, αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής General Mark A. Milley. Στα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, στο επίκεντρο της διπλωματικής ατζέντας βρέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό συνέβη εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συνάντηση καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους δύο αρχηγούς να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται υβριδικές απειλές, τρομοκρατία και εξτρεμιστική βία, ενεργειακή ασφάλεια, κλιματική και οικονομική κρίση καθώς και μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα που έχει για την Ελλάδα η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας καθιστούν την Ελλάδα αξιόπιστο σύμμαχο και εταίρο καθώς και άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Βόρειο Αφρική και στην Μέση Ανατολή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια