Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Μόνο τα αγόρια στο άνοιγμα των σχολείων - Καμία αναφορά για τα κορίτσια

Κόσμος
Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Μόνο τα αγόρια στο άνοιγμα των σχολείων - Καμία αναφορά για τα κορίτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν, έχουν διαμηνύσει ότι δε θα επαναληφθούν οι προηγούμενες πολιτικές κυβερνήσεων τους

 Το Σάββατο  18 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τα αγόρια στο Αφγανιστάν τα σχολεία, σύμφωνα  με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας των Ταλιμπάν. Όσον αφορά τα κορίτσια, δεν δόθηκε αναφορά για το πότε επιστρέφουν στις τάξεις τους.

 Μετά το πέρας ενός μήνα από την κατάληψη της πρωτεύουσας Καμπούλ, τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παραμένουν κλειστά, καθώς οι Ταλιμπάν επιχειρούν να επανακκινήσουν την οικονομιά και να αποκαταστήσουν την κανονική ζωή στις πόλεις.

  Για τα κορίτσια τα λύκεια παραμένουν κλειστά,  ενώ έχουν ανοίξει  μόνο τα σχολεία για τις μαθήτριες έως και την έκτη τάξη. Παράλληλα, φοιτήτριες έχουν παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημίου.

 Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι των Ταλιμπάν, έχουν διαμηνύσει ότι δε θα επαναληφθούν οι προηγούμενες πολιτικές κυβερνήσεων τους, οι οποίες απαγόρευαν την εκπαίδευση των κοριτσιών, ενώ έχουν υποσχεθεί ότι τα κορίτσια θα μπορούν να σπουδάζουν, αρκεί να το κάνουν σε χωριστές αίθουσες διδασκαλίας.

Ενώ οι Ταλιμπάν δεν έδωσαν εντολή να κλείσουν τα σχολεία μετά την κατάληψή τους, το κίνημα είπε ότι η κατάσταση της ασφάλειας σήμαινε ότι πολλές δραστηριότητες για γυναίκες και κορίτσια δεν ήταν ακόμη δυνατές και η τελευταία δήλωση δεν ανέφερε καθόλου τα κορίτσια.

Ανέφεραν ότι κρατικά και ιδιωτικά σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και επίσημα θρησκευτικά σχολεία medresa θα είναι ανοιχτά από το Σάββατο.

"Όλοι οι δάσκαλοι και οι άνδρες μαθητές πρέπει να πάνε στο σχολείο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

φωτογραφία (unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News