Γαλλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς – 3.000 αναστολές εργασίας

Κόσμος
Γαλλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς – 3.000 αναστολές εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μιλάμε για έναν πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων εργαζομένων» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Περί τις 3.000 αναστολές εργασίας» επιδόθηκαν σε ανεμβολίαστα μέλη του υγειονομικού προσωπικού μετά την έναρξη της ισχύος χθες στην Γαλλία της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους εργαζόμενους του κλάδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προσθέτοντας ότι υπήρξαν και μερικές δεκάδες παραιτήσεις.

«Μιλάμε για έναν πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων εργαζομένων», είπε ο υπουργός Υγείας δίνοντας την διαβεβαίωση για την διατήρηση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι περισσότερες από τις αναστολές αυτές δεν είναι παρά προσωρινές και στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν βοηθητικό προσωπικό. «Λίγες είναι οι λευκές μπλούζες», είπε.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 ετέθη σε ισχύ χθες, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, για 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενους νοσηλευτές, μέλη του σχήματος βοήθειας στο σπίτι, πυροσβέστες, πληρώματα ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (Santé publique France, SpF), στις 12 Σεπτεμβρίου, το 89,3% του προσωπικού των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εμβολιασμού του συνόλου των υγειονομικού προσωπικού είναι 73,9%.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News