Kορωνοϊός: «Ξεχειλίζουν» οι ασθενείς στην Αλάσκα λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Κόσμος
Kορωνοϊός: «Ξεχειλίζουν» οι ασθενείς στην Αλάσκα λόγω μετάλλαξης Δέλτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκτάκτου ανάγκης τα ιατρικά κέντρα και τα νοσοκομεία της πολιτείας λόγω των πολυάριθμων ασθενών

Η πολιτεία της Αλάσκα στο κόκκινο λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα με το ιατρικό κέντρο Πρόβιντενς στο Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της, να δηλώνει ότι πλέον λειτουργεί σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, με υποβιβασμό της διαχείρισης κάποιων περιστατικών από εντατική σε απλή θεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα η βορειότερη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία έχει ποσοστό εμβολιασμένων κάτω του 50%, ξεχειλίζει από πληθώρα ασθενών καθημερινά με τις ουρές αυτοκινήτων έξω από τα νοσοκομεία να υποχρεώνονται να περιμένουν για ώρες.

Προβλήματα δημιουργούνται στο σύστημα υγείας λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμένων και στις πολιτείες Άινταχο, της Αλαμπάμα, του Μισισιπί και της Βόρειας Ντακότα φέρνοντας τα νοσοκομεία σε εκκρηκτική κατάσταση.

Ξαφνιάζει η μαρτυρία της επικεφαλής του νοσοκομείου Πρόβιντενς δρ. Κρίστεν Σολάνα Γουόκινσο στο Άνκορατζ η οποία απηύθυνε μήνυμα προς όλη την κοινότητα της πόλης της Αλάσκα ότι το νοσοκομείο της δεν διαθέτει ούτε το απαραίτητο προσωπικό, ούτε τον χώρο και τα κρεβάτια που απαιτούνται την κάλυψη της ζήτησης στα νοσοκομεία και την περίθαλψη των ασθενών.

«Εξαιτίας αυτής της έλλειψης, δεν είμαστε πια σε θέση να προσφέρουν σωτήρια θεραπεία σε όλους όσοι το χρειάζονται», συμπλήρωσεη δρ Γουόκινσο. Επίσης έκανε επείγουσα έκκληση στον πληθυσμό του Άνκορατζ και γενικά της Αλάσκα να φορά παντού μάσκα και να σπεύσει να εμβολιαστεί.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στην πολιτεία, ωστόσο ο κυβερνήτης της Αλάσκα, Μάικ Ντανλίβι, εξακολουθεί να αρνείται την επιβολή μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας που ισχύει σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News