11η Σεπτεμβρίου: Διεθνείς δηλώσεις από την επέτειο 20 χρόνων από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ

Κόσμος
11η Σεπτεμβρίου: Διεθνείς δηλώσεις από την επέτειο 20 χρόνων από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δήλωσαν ηγέτες από όλο τον πλανήτη για την εφιαλτική ημέρα

Δηλώσεις έκαναν πολιτικοί από όλες τις χώρες για τη σημερινή «μαύρη» επέτειο από τα 20 χρόνια που συμπληρώνονται από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ: 

 ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ, 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ

 "Η Αμερική δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνους που έχασαν τις ζωές τους, εκείνους που κινδύνευσαν ή έδωσαν τις ζωές τους για να σώσουν άλλους και εκείνους των οποίων οι ζωές άλλαξαν για πάντα πριν από 20 χρόνια. Σε όλους αυτούς οφείλουμε να έρθουμε μαζί ξανά σήμερα με ενότητα, ελπίδα, συμπόνια και αποφασιστικότητα".

 ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ

 "Σήμερα τιμούμε τους σχεδόν 3.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που χάθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και ακόμη περισσότερους που έχασαν τις ζωές τους υπηρετώντας την πατρίδα μας στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν. Επαναλαμβάνουμε την απόφασή μας να διατηρήσουμε μια ιερή δέσμευση προς τις οικογένειές τους, ανάμεσά τους και παιδιά που έχασαν τους γονείς τους και που έχουν επιδείξει τέτοια εντυπωσιακή ανθεκτικότητα. Αλλά αυτή η επέτειος αφορά και αυτά που διδαχτήκαμε μέσα στα 20 χρόνια από εκείνο το φρικτό πρωινό".

 ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΡΙΝΤΟ, πρωθυπουργός Καναδά

 "Καθώς συλλογιζόμαστε τα τελευταία 20 χρόνια, παραμένουμε δεσμευμένοι προς τον αφγανικό λαό και συνεχίζουμε να προωθούμε και να επιδιώκουμε την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν, κυρίως για τις γυναίκες και τα παιδιά. Επίσης θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ενεργά μέλη και βετεράνους των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων και τους πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν. Και θυμόμαστε εκείνους που έχασαν τις ζωές τους υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, την ελευθερία και την Δημοκρατία".

 ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ, πρόεδρος Γαλλίας

 "Δεν ξεχνάμε ποτέ. Μαχόμαστε πάντα για την ελευθερία", έγραψε σήμερα στο Twitter γαλλική προεδρία αναρτώντας και ένα βίντεο με την αμερικανική σημαία να κυματίζει μπροστά από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

 ΓΚΙ ΠΑΡΜΕΛΕΝ, πρόεδρος Ελβετίας

 Οι επιθέσεις αυτές "άλλαξαν την πολιτική σε ολόκληρο τον κόσμο και είχαν επίσης αντίκτυπο στη ζωή μας στην Ελβετία. Καταδικάζω απερίφραστα την τρομοκρατία παντού και πάντα και εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς όλα τα θύματά της".

 ΣΚΟΤ ΜΟΡΙΣΟΝ, πρωθυπουργός Αυστραλίας

 "Την 11η Σεπτεμβρίου θυμόμαστε ότι ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την ειρήνη, την ελευθερία μας και τον τρόπο ζωής μας. Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες εκείνα που θεωρούμε δεδομένα μπορούν να αλλάξουν στο λεπτό και τίποτα να μην είναι ξανά όπως πριν".

Πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News