Κόσμος

Αφγανιστάν: Το νέο πρόσωπο των Ταλίμπαν τρομάζει όσο και το παλιό

Οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια υπενθυμίζουν ποιοι είναι πραγματικά οι Ταλιμπάν

Κατά τους Ταλιμπάν, η Καμπούλ είναι ασφαλέστερη από ποτέ. Οι μαχητές του νέου καθεστώτος, με μπλόκα σε όλη την πόλη επιδίδονται σε ελέγχους προσπαθώντας έτσι να διασφαλίσουν την ειρήνη, τουλάχιστον έτσι όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για μια νέα εποχή, για την πρόθεση τους να γίνουν οι εγγυητές της ελευθερίας του Αφγανικού λαού και να οδηγήσουν τη χώρα τους σε ένα νέο μονοπάτι.

Συχνές είναι οι αναφορές των Ταλιμπάν στο νέο τους πρόσωπο , ένα πρόσωπο πιο ανθρώπινο, το οποίο όμως δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τις πράξεις τους, καθώς η βία συνεχίζει να είναι θεμέλιο της πολιτικής τους.

Η πρόσφατη εκτέλεση του αδερφού του αντιπροέδρου της εκτοπισμένης κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι και οι πρόσφατες εικόνες από τους βασανισμένους Αφγανούς δημοσιογράφους, που συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο από τους Ταλιμπάν, σοκάρουν. Τα ηχηρά αυτά γεγονότα διαλύουν το αφήγημα των Ταλιμπάν περί αλλαγής νοοτροπίας και πολιτικών αξιών, υπενθυμίζοντας τις καταβολές τους.  

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια