Ζαν Πολ Μπελμοντό: Η Γαλλία αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της ηθοποιό (βίντεο)

Κόσμος
Ζαν Πολ Μπελμοντό: Η Γαλλία αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της ηθοποιό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη συγκίνηση και στρατιωτικές τιμές κηδεύθηκε στο Παρίσι ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, που έφυγε από την ζωή την περασμένη Δευτέρα.

Με στρατιωτικές τιμές αποχαιρέτησε σήμερα η Γαλλία τον εμβληματικό Ζαν Πολ Μπελμοντό. Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού που έλαβε χώρα στην αυλή του Στρατιωτικού Μουσείου Απομάχων στο κέντρο των Παρισίων.

Ο Μπελμοντό δύο χρόνια πριν το θάνατο του είχε τιμηθεί με την «Λεγεώνα των τιμών» μια από τις ύψιστες διακρίσεις που μπορούν να αποδοθούν στη Γαλλία.

Το φέρετρο τυλιγμένο με τη Γαλλική σημαία και με υπόκρουση της μουσικής του Ένιο Μορικόνε σκορπούσε τη συγκίνηση στο πέρασμα του.

Παρόντες στην τελετή πέραν της οικογένειας του Μπελμοντό ήταν Αρχές του Γαλλικού κράτους, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού όπως και απλός κόσμος που έσπευσε να τιμήσει το μεγάλο νεκρό.

Δια ζώσης παρακολούθησαν την κηδεία μόλις 1.000 άτομα λόγω των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία. Γιγαντοοθόνες στήθηκαν σε κοντινή απόσταση από την αυλή του Στρατιωτικού Μουσείου προς ικανοποίηση του κόσμου που δεν κατάφερε να την παρακολουθήσει από κοντά.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο του Σαιν Ζερμάν ντε Πρε. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μίλησε για τον «Ήρωα με τα χίλια πρόσωπα» αποχαιρετώντας τον σπουδαίο ηθοποιό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News