Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τον γυναικείο αθλητισμό

Κόσμος
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τον γυναικείο αθλητισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν θα μπορούν πλέον να αθλούνται, αναφέρει σε τηλεοπτικό δίκτυο ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν

Η Κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανακοίνωσε ότι υπό το νέο καθεστώς στο Αφγανιστάν οι γυναίκες δε θα μπορούν πλέον να αθλούνται. Μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS, ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν,  Αχμαντουλάχ Ουασίκ, χαρακτήρισε τα γυναίκεια αθλήματα μη απαραίτητα και ακατάλληλα.

Στα αθλήματα που συμπεριλαμβάνονται λίστα απαγορεύσεων είναι και το κρίκετ, ένα άθλημα εξαιρετικά διαδεδομένο, με την εθνική αφγανική ομάδα γυναικών να είναι η πρώτη που θα «γευτεί» τις απαγορεύσεις των Ταλιμπάν μιας και όπως αναφέρει ο Αχμαντουλάχ Ουασίκ, «στο κρίκετ, μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια κατάσταση που το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα καλύπτετε. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες».

Από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, οι Αφγανές επαγγελματίες αθλήτριες κρύβονται από τους φορείς της νέας εξουσίας, με ορισμένες να έχουν μάλιστα κάνει λόγο για απειλές εναντίον τους από ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι τις απειλούν ότι θα δεχθούν βία αν θεαθούν να αθλούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News