Britney Spears: ανατροπές στην κακοποιητική κηδεμονία της τραγουδίστριας

Κόσμος
Britney Spears: ανατροπές στην κακοποιητική κηδεμονία της τραγουδίστριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας της κατάθεσε αίτηση λήξεως της συμφωνίας για να αποφύγει τις νομικές κατηγορίες

Ο αγώνας της Britney Spears για να τερματίσει την νομική επιμέλειά της, πήρε μια απροσδόκητη τροπή την Τρίτη, όταν ο πατέρας της και υπεύθυνος για την περιουσίας της, Jamie Spears, κατέθεσε αίτηση για τον τερματισμό της συμφωνίας αυτής.

Σε μια δικαστική κατάθεση που εξασφάλισε το CNN την Τρίτη, ο Spears επικαλέστηκε τις παρακλήσεις της κόρης του -που αναφέρθηκαν σε δύο ξεχωριστές δικαστικές ακροάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού- στο αίτημά του να τερματίσει την 13χρονη δικαστική επιμέλεια της κόρης του.

Σύμφωνα με την σχετική κατάθεση: «Τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη περίπτωση επιμέλειας, έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση εάν οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην υπάρχουν πλέον λόγοι για την ύπαρξη επιμέλειας".

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια της κατάθεσης: «Η κ. Spears είπε σε αυτό το Δικαστήριο ότι θέλει τον έλεγχο της ζωής της πίσω, χωρίς την ασφάλεια της επιμέλειας. Θέλει να μπορεί να παίρνει αποφάσεις σχετικά με τη δική της ιατρική φροντίδα, αποφασίζοντας πότε, πού και πόσο συχνά θα λαμβάνει θεραπεία. Θέλει να εχει τον έλεγχο των χρημάτων που έχει βγάλει από την καριέρα της και να τα ξοδεύει χωρίς επίβλεψη και εποπτεία. Θέλει να μπορεί να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδί, αν αυτό επιλέξει. Εν ολίγοις, θέλει να ζήσει τη ζωή της όπως επιλέγει χωρίς τους περιορισμούς ενός συντηρητή ή κάποιας δικαστικής ενέργειας».

"Όπως κ. Spears έχει δηλώσει ξανά και ξανά, το μόνο που θέλει είναι το καλύτερο για την κόρη του. Αν η κ. Spears θέλει να τερματίσει τη δικαστική επιμέλεια και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη δική της ζωή, ο κ. Spears πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία», αναγράφεται στην κατάθεση.

Ο Mathew Rosengart -δικηγόρος της Britney Spears- χαρακτήρισε τις εξελίξεις της Τρίτης ως «δικαίωση». Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Η κατάθεση αυτή αντιπροσωπεύει άλλη μία νομική νίκη -μέγιστη- για την Britney Spears καθώς και δικαίωση για την κ. Spears». «Φαίνεται πως ο κ. Spears πιστεύει ότι μπορεί να προσπαθήσει να αποφύγει την (ενοχική) ευθύνη και τη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένου την παραπομπή του σε ορκωτή κατάθεση και την απάντηση σε άλλες αποκαλύψεις, υπό όρκο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Britney Spears «θα συνεχίσει να διερευνά όλες τις επιλογές», προσθέτει ο δικηγόρος της τραγουδίστριας.

Ο Spears διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του από το 2009, έτος κατά το οποίο η επιμέλεια αυτή αποφασίστηκε δικαστικά. Επίσης, είναι νομικά υπεύθυνος για το πρόσωπό της, επιβλέποντας τα θέματα υγείας της, μέχρι και το 2019, όπου με εκούσια παραίτηση του ιδίου –σύμφωνα με τους όρους της επιμέλειας- ανέλαβε τα χρέη του ο Jodi Montgomery, ως «κηδεμόνας» του ατόμου της Spears.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης τον Ιούλιο, η Britney Spears είπε ότι ήθελε να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα της για «καταχρηστική επιμέλεια» χαρακτηρίζοντας την συμφωνία «ως γ..... σκληρότητα».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Rosengart κάλεσε τον Rosengart να το πράξει αμέσως «πριν τεθεί σε αναστολή».

Μια προηγουμένως προγραμματισμένη ακρόαση για την υπόθεση είχε οριστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: cnn.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News