Ισραήλ: Προετοιμάζεται για την τέταρτη δόση εμβολιασμού

Κόσμος
Ισραήλ: Προετοιμάζεται για την τέταρτη δόση εμβολιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι στιγμής, πάνω από 6 εκατ. Ισραηλινοί, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer, ενώ πάνω από 5,5 έχουν λάβει δύο δόσεις.

Λόγω του νέου ρεκόρ κρουσμάτων της νόσου Covid-19 το Ισραήλ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επόμενη δόση εμβολιασμού. Μάλιστα τα  στατιστικά στοιχεία που συνέταξε η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης «Our World in Data» δείχνουν ότι την περασμένη Τετάρτη στο Ισραήλ καταγράφηκαν 1.892 νέα κρούσματα Covid ανά εκατομμύριο ανθρώπους -σχεδόν το 0,2 % του συνόλου του πληθυσμού- σε μία μέρα. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της χώρας ο Σαλμάν Ζάρκα τόνισε πως ο ιός θα παραμείνει οπότε η τέταρτη δόση εμβολιασμού είναι μονόδρομος. Χαρακτηριστικά δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο  «Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», Ωστόσο, για το πότε προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αυτό δεν διασαφηνίστηκε.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Αύγουστο στους ισραηλινούς «Times» είχε δηλώσει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εμβολιαστούν εκ νέου κατά του κορωνοϊού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες μεταλλάξεις. Ο Ζάρκα, επιπλέον, επισήμανε ότι η επόμενη ενισχυτική δόση είναι πιθανό να είναι διαμορφωμένη έτσι, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία κατά νέων μεταλλάξεων του ιού, όπως η «Δέλτα», που ήδη σαρώνει τη χώρα τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ξεκίνησε τη χορήγηση τρίτης δόσης, με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ πρόσφατα έριξε το σχετικό ηλικιακό όριο από τα 30 στα 12 έτη. Μέχρι στιγμής, από τα 9,3 εκατομμύρια των Ισραηλινών, τα 5,5 εκατομμύρια πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη μια τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 6 εκατ. Ισραηλινοί, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer, ενώ πάνω από 5,5, εκατ. έχουν λάβει δύο δόσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News