Κομισιόν: Επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ετοιμότητα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Κόσμος
Κομισιόν: Επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ετοιμότητα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης και πρόληψης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών με στόχο την ετοιμότητα της Ελλάδας, ανέφερε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα, τόνισε την ανάγκη για προετοιμασία της Ένωσης πριν από τις κρίσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες ή από τις φωτιές» ανέφερε σημειώνοντας ότι «ως Ευρωπαίοι μία από τις βασικές μας αξίες είναι η αλληλεγγύη και στις κρίσεις είμαστε μαζί».

Αναφερόμενη τις πυρκαγιές στην Ελλάδα η κ. Φερέιρα σημείωσε ότι «1000 πυροσβέστες και διασώστες, όπως επίσης αεροπλάνα και οχήματα από την ΕΕ εστάλησαν μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για να πολεμήσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές». Η Επίτροπος μίλησε τόσο για τις χώρες που επλήγησαν από τις φωτιές, όσο και για εκείνες που επλήγησαν από τις πλημμύρες όπως η Γερμανία και το Βέλγιο σημειώνοντας ότι για ορισμένες περιοχές το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις μακροπρόθεσμα για να ανακάμψουν και να ανοικοδομηθούν από την καταστροφή.

Ακόμη ανέφερε πως «H Koμισιόν είναι έτοιμη να κινητοποιήσει το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης. Επιπλέον, υπογράμμισε πως  τα βασικά μέτρα είναι η πρόληψη της καταστροφής, η ετοιμότητα και η μακροπρόθεσμη ανάκαμψη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News