Κόσμος

Γερμανία: Κατασκευάζει έξι σκευάσματα κατά του κορωνοϊού

Τα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 βρίσκονται στο στάδιο κλινικών δοκιμών

Το υπουργείο Υγείας και Παιδείας της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην χρηματοδότηση έξι νέων σκευασμάτων τα οποία βρίσκονται στο στάδιο κλινικών δοκιμών προς το παρόν, για την αμεσότερη αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Μάλιστα, η εν λόγω προσπάθεια συγχρηματοδοτείται και από την γερμανική κυβέρνηση με συνολικά 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την υπουργό παιδείας, 'Ανγια Κάρλιτσεκ, «Εδώ και μερικές εβδομάδες η παραλλαγή Δέλτα μας δείχνει ότι δυστυχώς θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι και στο μέλλον θα υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού. Ακόμη και αν τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ευρέως διαθέσιμα, δεν θα μπορούν όλοι να λάβουν εμβόλιο. Χρειάζονται επομένως πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενών και λόγω της διαφορετικής σοβαρότητας των διαφόρων σταδίων της νόσου, οι ασθενείς χρειάζονται διαφορετικές θεραπείες.  Απαιτείται άρα ένα ευρύ φάσμα θεραπειών».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε ότι «ακόμη βοηθάει μόνο ο εμβολιασμός, αλλά θέλουμε μακροπρόθεσμα να απομακρύνουμε την φρίκη της πανδημίας. Φροντίζουμε λοιπόν για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, προκειμένου να προσφέρουμε θεραπεία στους ασθενείς. Και επενδύουμε στο μέλλον, διότι έτσι ενισχύουμε και τον κλάδο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας στη Γερμανία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια