Ρομπέρτο Μπενίνι: Άνοιξε την καρδιά του στη μούσα της ζωής του (vid)

Κόσμος
Ρομπέρτο Μπενίνι: Άνοιξε την καρδιά του στη μούσα της ζωής του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ερωτική εξομολόγηση του Ρομπέρτο Μπενίνι στη σύζυγό του που ξεσήκωσε το κοινό στο φεστιβάλ Βενετίας

Πριν από λίγες ημέρες ο μεγάλος κωμικός βραβεύτηκε στην Βενετία με τον «χρυσό λέοντα» για την συνολική προσφορά του και έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς ανεβαίνοντας στην σκηνή του Palazzo del Cinema, προχώρησε σε μία ξεχωριστή αφιέρωση-ερωτική εξομολόγηση, στην επί 40 συνεχόμενα χρόνια σύζυγό του, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο παρευρισκόμενο και μη κοινό.

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Ιταλός ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο χαρισματικούς σύγχρονους ηθοποιούς, που με τον χειμαρρώδη και ενθουσιώδη χαρακτήρα του, χαρίζει στο κοινό του στιγμές γέλιου και χαράς, μέσω της δουλειάς του και όχι μόνο. Σταθμός στην καριέρα του -αλλά και μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην ιστορία των βραβείων- ήταν η βράβευσή του το 1999 με το βραβείο Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία».

«Η ζωή είναι ωραία», ο τίτλος της ταινίας αυτής που γίνεται εύκολα και ο τίτλος της δική του ζωής, καθώς, όπως φαίνεται, η ομορφιά, το «κάλλος», στη δική του ζωή χρωματίζεται επί 40 συνεχόμενα έτη από τη συμβίωσή του με την σύζυγό του, Νικολέτα Μπράσκι, τη γυναίκα της ζωής του. Με τη συνήθη ευδιάθετη στάση του, δήλωσε, κατά την βράβευσή του, αθεράπευτα ερωτευμένος με την μούσα του, στην οποία και αφιέρωσε το βραβείο με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Αυτή τη στιγμή θέλω να αφιερώσω μια σκέψη στη Νικολέτα Μπράσκι, εδώ στην αίθουσα · Τα κάναμε όλα μαζί για 40 χρόνια! Ξέρω μόνο έναν τρόπο να μετράω τον χρόνο: Με εσένα ή χωρίς εσένα. Αυτός είναι ο τρόπος μου, πάντα έτσι ήταν. Πραγματικά, λοιπόν, δεν μπορώ να σου το αφιερώσω… αλλά μπορούμε να το κάνουμε έτσι: Μπορούμε να χωρίσουμε αυτό το λιοντάρι και εγώ να πάρω ένα κομμάτι· Εγώ θα πάρω την ουρά για να σου δείξω την χαρά μου, την χαρά μου που κουνιέται σαν ουρά. Το υπόλοιπο είναι δικό σου· Τα φτερά, κυρίως τα φτερά, είναι δικά σου, γιατί αν στην δουλειά έχω πετάξει μερικές φορές, είναι χάρη σε σένα. Χάρη στο ταλέντο, το μυστήριο, τη γοητεία, την ομορφιά σου, το ταλέντο σου ως ηθοποιός, πόσα πράγματα έχω μάθει παρατηρώντας σε στα κινηματογραφικά πλατό. Στη θηλυκότητά σου, στο να είσαι γυναίκα. Οι γυναίκες ξέρουν πράγματα τα οποία οι άντρες δεν καταλαβαίνουμε. Είστε πραγματικά ένα ατελείωτο ωραίο μυστήριο που δεν καταλαβαίνουμε.. Ο Γκράουτσο Μαρξ είχε δίκιο όταν έλεγε ‘’οι άντρες είναι γυναίκες που δεν τα κατάφερα’’. Και είναι αλήθεια.»

Έτσι, για άλλη μία φορά, ο ηθοποιός μας θύμισε, με λόγια απλά και λιτά, πως είναι η αγάπη· πως η αγάπη δεν μετριέται με τρόπο υλικό· πως η πραγματική, η ανιδιοτελής, η ευγενής αγάπη, δεν κοστίζει τίποτα αλλά σου χαρίζει στη ζωή την ολότητα, την πλήρωση.

(Φωτογραφία instagram)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News