Τουρισμός: Ξενοδοχεία στις ΗΠΑ κλείνουν τις πόρτες στους ανεμβολίαστους - Ποιοι θα ακολουθήσουν

Οικονομία
Τουρισμός: Ξενοδοχεία στις ΗΠΑ κλείνουν τις πόρτες στους ανεμβολίαστους - Ποιοι θα ακολουθήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθώντας το παράδειγμα καταλυμάτων σε άλλες χώρες, φαίνεται να εξαπλώνεται η ιδέα απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων επισκεπτών και σε καταλύματα των Ηνωμένων Πολιτειών

Εφεξής, οι επίδοξοι παραθεριστές είναι πιθανό να χρειαστεί να προσθέσουν ένα ακόμα αντικείμενο στις απαραίτητες αποσκευές τους και αυτό δεν είναι άλλο από το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε περίπτωση που δεν έχουν φροντίσει να το αποκτήσουν, τότε δεν αποκλείεται κάποιο ξενοδοχείο της προτιμήσεως τους να τους αφήσει στο... κατώφλι.

Καθώς η μετάλλαξη Δέλτα με την ανησυχητικά υψηλή μεταδοτικότητα έχει σοκάρει ένα πολύ σημαντικό και διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των πολιτών, κάποια ξενοδοχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δέχονται μόνο επισκέπτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τους New York Times, η πρωτοπορία του εν λόγω κινήματος παρατηρήθηκε στο Puerto Rico, όπου τον Αύγουστο αποφασίστηκε η καθολική απαγόρευση παραμονής ανεμβολίαστων πολιτών σε κάθε είδους κατάλυμα του νησιού, συμπεριλαμβανομένων των Airbnb καταλυμάτων.

Εξετάζοντας, όμως, κανείς και τις μεγαλύτερες πολιτείες της Αμερικής συναντάει πολλά παραδείγματα που έχουν υιοθετήσει τέτοιου είδους πολιτικές, όπως την εταιρεία Elite Island Resorts, η οποία διοικεί μια σειρά πολυτελών ξενοδοχείων στην Καραϊβική και εδρεύει στη Florida. Η Elite Island Resorts διατηρεί σημαντικό μερίδιο στην αγορά του τουρισμού και παραμερίζοντας τον κίνδυνο ενδεχομένων απωλειών, αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, θα απαιτεί από τους επισκέπτες άνω των δώδεκα ετών να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την άφιξη τους στα ξενοδοχεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το Boutique Hotel στην ανατολική πλευρά του Manhattan που έχει ανακοινώσει ότι θα δέχεται μόνο επισκέπτες με πιστοποιητικά και θα διατηρεί στις τάξεις του μόνο εμβολιασμένο προσωπικό. Παρόμοια μέτρα έχει λάβει και το υπερπολυτελές Equinox Hotel New York. Η σκέψη των ιδιοκτητών και των μεγαλοστελεχών πίσω από την λήψη αυτών των αποφάσεων για τις ξενοδοχειακές μονάδες τους σχετίζεται με την ανάγκη που νοιώθουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Παρά ταύτα, οι επαΐοντες του κλάδου, όπως ο καθηγητής του Cornell Christopher K. Anderson, διατηρούν τις αμφιβολίες σχετικά με την άμεση εξάπλωση της εντολής εμβολιασμού εκ μέρους των μονάδων φιλοξενίας. Αυτό γιατί οι μεγαλύτερες αλυσίδες πολυτελών καταλυμάτων, όπως Marriot International, Hyatt και Hilton, επιλέγουν να απέχουν από τέτοιου είδους πολιτικές φοβούμενοι τη δυσαρέσκεια των πελατών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα Marriot International υποστηρίζει με ποικίλα μέσα το εμβολιαστικό κίνημα και προσπαθεί να παρέχει κίνητρα εμβολιασμού στα άτομα με τα οποία έρχεται σε επαφή, χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση εξαναγκασμού.

Με πληροφορίες από NYT, Reuters

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News