Κόσμος

Η υβριδική εργασία «ταράζει» το μέλλον της οικονομίας

Η νέα εταιρική κουλτούρα που κερδίζει συνεχώς έδαφος…στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο

Η εποχή της πανδημίας αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία νέα εποχή, μία νέα σελίδα στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων, επηρεάζοντας κάθε τομέα και συστήνοντας νέα δεδομένα δράσης και αλληλεπίδρασης.

Ουσιαστικά η πανδημία επέφερε μία νέα πραγματικότητα, καθώς η ισχυρή παρουσία του νέου κορωνοϊού δημιούργησε μία εντελώς πρωτόγνωρη αποδυνάμωση των αστικών κέντρων με τα ταξίδια, τις συγκοινωνίες, τις πωλήσεις να μειώνονται κατακόρυφα.

Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα που απασχολεί την πλειονότητα, σαφέστατα, και είναι το εργασιακό σύστημα που παγκοσμίως δέχθηκε το πρώτο πλήγμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν σε μία νέα εργασιακή συνθήκη, μεταβάλλοντας πολλά από τα έως τώρα αυτονόητα και δεδομένα.

Ένα από τα δεδομένα που ενσωματώθηκαν είναι η εξ αποστάσεως εργασία, η οποία αν και στην αρχή αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, στην συνέχεια αποτέλεσε μία τάση. Η «έξοδος από τα γραφεία» και η εργασία από το σπίτι, δημιούργησαν μία νέα σειρά κινήσεων και αλλαγών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μία νέα εταιρική κουλτούρα εμφανίζεται και δημιουργεί τάση

Η υβριδική εργασία έχει ήδη ενσωματωθεί στην εργασιακή ατζέντα, «ταράζοντας» όχι μόνο το εργασιακό σκηνικό, αλλά και το μέλλον της οικονομίας. Ενώ στην αρχή ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να βγει από τα γραφεία, για να εργαστεί από το σπίτι, τελικά αυτό στην πορεία άλλαξε.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν και σε μία επιστολή του Βρετανού δοκιμιογράφου Τσαρλς Λάμπ προς τον ποιητή Γουίλιαμ Γουόρντγουορθ γίνεται ένας σύντομος μικρός υπαινιγμός για τις εργασιακές συνθήκες…

«Δεν ξέρετε πόσο κουραστικό είναι να αναπνέετε τον αέρα τεσσάρων τεντωμένων τοίχων χωρίς ανακούφιση, μέρα με τη μέρα». Ακόμα και τον 19ο αιώνα οι εργαζόμενοι είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν με τη θλίψη της ζωής στο γραφείο.

Σήμερα η υβριδική εργασία από ότι φαίνεται αποτελεί μία νέα επανάσταση και μία νέα συνθήκη που θα σηματοδοτήσει και θα ορίσει όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ο συγκεκριμένος επαγγελματικός μετασχηματισμός ήδη έχει εκτοξεύσει την εργασιακή – οικονομική παραγωγικότητα καθώς και την καινοτομία.

Κατά την έρευνα του Steven J. Davis του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο οποίος μελετά τον εξελισσόμενο χώρο εργασίας και ήταν ένας από τους συγγραφείς της μελέτης με τίτλο: «Οι θετικές συνέπειες θα είναι εκεί επ 'αόριστον», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτός «ο μετασχηματισμός στην επαγγελματική ζωή, μόνο θετικά οφέλη θα αποφέρει»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την εξ αποστάσεως εργασία υπήρχαν στοιχεία πριν εμφανιστεί η πανδημία. Ειδικότερα, το 2013, μια μελέτη ορόσημο από τον Nicholas Bloom του Πανεπιστημίου Stanford διαπίστωσε ότι η εργασία από το σπίτι αύξησε την παραγωγικότητα κατά 13%.

Είναι σαφές ότι η υβριδική εργασία αντιπροσωπεύει μία αλλαγή στα πρότυπα τόσο της ζήτησης όσο και της προσφοράς, με τρόπο που οδηγεί την οικονομία μπροστά. Τόσο από την μεριά των επιχειρήσεων όσο και από την μεριά των εργαζομένων τα ποσοστά διατήρησης της εξ αποστάσεως εργασίας παραμένουν στο 20-50%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το καθεστώς τηλεργασίας δημιούργησε στους εργαζομένους νέα standards για τα κριτήρια επιλογής εργασίας. Ενώ παλιότερα το αντικείμενο και οι απολαβές ιεραρχούνταν ανάλογα με τα κριτήρια που θα επέλεγε ο κάθε εργαζόμενος, πλέον φαίνεται πως η επιλογή της κατοικίας ως τόπου εργασίας όχι μόνο δεν επηρεάζει αλλά κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Ωστόσο, να αναφερθεί ότι στα αρνητικά του συγκεκριμένου εργασιακού μοντέλου εντάσσεται η μειωμένη αλληλεπίδραση και η ομαδικότητα με τους συναδέλφους, μία συνθήκη η οποία αγγίζει το 74% και επιδιώκεται να καλύπτεται με συχνές συναντήσεις εκτός των ωρών εργασίας.

Η υβριδική εργασία «ταράζει» το μέλλον της οικονομίας

Αυτή η εργασιακή επανάσταση, η οποία έχει επιτυχώς ενσωματωθεί στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι σίγουρα αποβλέπει στην δημιουργία νέων και βιώσιμων μοντέλων, άποψη η οποία επιβεβαιώνεται και από τον κ. Χρήστο Μισαηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της IWG, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει: «Καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό και να δημιουργήσουν νέα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, σε έναν εργασιακό κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς, οι ευέλικτοι χώροι εργασίας μοιάζουν να αποτελούν μία ελκυστική επιλογή».

Σύμφωνα με τους επαΐοντες πρόκειται για ένα επαγγελματικό μοντέλο, το οποίο «κλείνει το μάτι» σε μία νέα καθημερινότητα και σε ένα νέο εργασιακό σύστημα, με το βλέμμα στραμμένο στην ευελιξία, στην δημιουργικότητα, στην τεχνολογική «ωρίμανση», στην βιωσιμότητα και σαφώς στην εξωστρέφεια.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια