Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη καταγράφηκε στη Νότιο Αφρική

Κόσμος
Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη καταγράφηκε στη Νότιο Αφρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μια εξελιγμένη μορφή της μετάλλαξης C.1, η οποία είχε κυριαρχήσει στο πρώτο κύμα της πανδημίας

Ομάδα επιστημόνων από τη Νότια Αφρική υποστηρίζει πως εντόπισε μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία φέρει την ονομασία C.1.2, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτένγκ, στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ και της Πρετόρια αντίστοιχα.

Πρόκειται για την εξελιγμένη μορφή της μετάλλαξης C.1, η οποία είχε κυριαρχήσει στο πρώτο κύμα της πανδημίας στη χώρα το προηγούμενο καλοκαίρι. Αμέσως μετά τον εντοπισμό της, η μετάλλαξη C.1.2 καταγράφηκε σε επτά ακόμη χώρες της Αφρικής, της Ωκεανίας, της Ασίας και της Ευρώπης.

Οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες, που είχαν ανακαλύψει επίσης τη μετάλλαξη «Βήτα», επισημαίνουν πως οι παραλλαγές του ιού παρουσιάζουν αυξημένη μεταδοτικότητα και την ικανότητα να παρακάμπτουν τα αντισώματα που μπορεί να αναπτύξει ένας άνθρωπος που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει με Covid-19 στο παρελθόν. Βέβαια, αναφέρουν πως η προέλευση των νέων στελεχών, παρότι εντοπίζονται στη Νότιο Αφρική χάρη στους προηγμένους εργαστηριακούς ελέγχους, δεν μπορεί πάντα να εξακριβωθεί λεπτομερώς.

Με πληροφορίες από Bloomberg

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News