Κόσμος

ΕΕ: Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Αναλυτικά η λίστα με τις μη ασφαλείς χώρες

Στην επιβολή νέων περιορισμών για τα μη αναγκαία ταξίδια από έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο την εντατικοποίηση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Οι χώρες μέλη διατηρούν πάντως το δικαίωμα να άρουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από αυτές τις χώρες και έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το Ισραήλ, το Κόσοβο, ο Λίβανος, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία και οι ΗΠΑ αφαιρέθηκαν από τη λίστα των «ασφαλών» χωρών. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες από αυτές τις έξι χώρες μπορεί να υποστούν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, όπως να τους επιβληθεί καραντίνα ή να υποχρεωθούν να κάνουν τεστ για την Covid-19.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, είχαν ήδη συμπεριλάβει τις ΗΠΑ στη λίστα των «κόκκινων» χωρών. Αντιθέτως, Γαλλία και Ολλανδία θεωρούσαν τις ΗΠΑ «ασφαλή» χώρα.

Ο κατάλογος των ασφαλών χωρών συντάσσεται με βάση την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε χώρα. Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η αμοιβαιότητα των μέτρων που επιβάλλονται κάθε φορά.

Μετά και από αυτή την απόφαση, η λίστα των ασφαλών χωρών της ΕΕ μετρά μόλις 17 κράτη, στα οποία συγκαταλέγονται ακόμη μέχρι στιγμής ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Αλβανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια