Ποιο είναι πιο επικίνδυνο για θρομβώσεις, ασθένεια Covid ή εμβόλια; - Τι δείχνει η νέα έρευνα

Κόσμος
Ποιο είναι πιο επικίνδυνο για θρομβώσεις, ασθένεια Covid ή εμβόλια; - Τι δείχνει η νέα έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Οι πιθανότητες να δημιουργηθούν θρομβώσεις αίματος μετά από ασθένεια Covid-19 υπερτερούν αυτές μετά από εμβολιασμό, συμπεραίνει έρευνα μεγάλης κλίμακας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα είναι «εντελώς καλά» μετά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δήλωσε μία από τους κύριους συγγραφείς της έρευνας, που δείχνει ότι ο αυξημένος κίνδυνος θρόμβων αίματος μετά από ένα εμβόλιο είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με την ασθένεια Covid-19.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε δείγμα 29 εκατομμυρίων πολιτών. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό με τα ποσοστά των ίδιων συμβάντων μετά από θετικό τεστ για SARS-CoV-2, χρησιμοποιώντας δεδομένα από περισσότερα από 29 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβαν την πρώτη δόση οποιουδήποτε από τα δύο εμβόλια Pfizer-BioNTech και Oxford-AstraZeneca.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους αυξημένους κινδύνους μετά τον εμβολιασμό Covid-19 και να αναζητούν έγκαιρη ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσουν συμπτώματα, αλλά επίσης να γνωρίζουν ότι οι κίνδυνοι είναι σημαντικά υψηλότεροι και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα εάν μολυνθούν με SARS-CoV-2 », ανέφερε σε δελτίο τύπου η Julia Hippisley-Cox, καθηγήτρια κλινικής επιδημιολογίας και γενικής πρακτικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κύρια συγγραφέας της εργασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: ertnews

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News