Αϊτή – Σεισμός 7.2 Ρίχτερ: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί

Κόσμος
Αϊτή – Σεισμός 7.2 Ρίχτερ: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολλοί θάνατοι, τεράστιες ζημιές», δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την Αϊτή, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που συγκλόνισε την Αϊτή σήμερα το πρωί προκάλεσε "πολλές" ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες ζημιές στις νότιες περιοχές της χώρας της Καραϊβικής, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί μέσω Twitter.

«Απευθύνω έκκληση για πνεύμα αλληλεγγύης και δέσμευσης όλων των Αϊτινών, προκειμένου να κάνουμε ένα κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δραματική κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κηρύσσει κατάσταση έκτακτής ανάγκης

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την Αϊτή, ανακοίνωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας, Τζέρι Τσάντρελ.

Από τον συνολικό αυτό αριθμό, 17 νεκροί καταγράφηκαν στην περιφέρεια Γκραντ Ανς, 9 στην πόλη Κάυ και 3 στην περιφέρεια Νιπ, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε τη χώρα το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News