Οι αρκούδες της… Disney φεύγουν από το πάρκο της Φλόριντα

Κόσμος
Οι αρκούδες της… Disney φεύγουν από το πάρκο της Φλόριντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χοακίν Φίνιξ ζητάει την απελευθέρωση των αρκούδων «Brother Bear»

Ο Χοακίν Φίνιξ καλεί ένα πάρκο ζώων της Φλόριντα, το Bearadise Ranch, να μεταφέρει τις δύο αρκούδες που ενέπνευσαν την ταινία της Disney του 2003 «Brother Bear» σε ένα ησυχαστήριο.

Το Bearadise Ranch, το οποίο άνοιξε το 1926, αναφέρει στον ιστότοπό του ότι η αποστολή του είναι να «εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων για όλα τα είδη αρκούδων».

Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης, δύο αρκούδες -ο Μπρούνο και ο Μπάμπι- χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή έμπνευσης για τους βασικούς χαρακτήρες στην κινούμενη ταινία της Disney «Brother Bear».

Τώρα, οι «διάσημες» αρκούδες και άλλες 11 που ζουν στο Bearadise Ranch συμμετέχουν σε μια περιοδεύουσα παράσταση, εκτελώντας κόλπα σε διάφορες εκθέσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις κατόπιν αιτήματος.

Από τότε που ο Φίνιξ έμαθε από την PETA ότι ο Μπρούνο και ο Μπάμπι χρησιμοποιούνται σε παραστάσεις, ο οποίος υποδύθηκε τον κεντρικό χαρακτήρα Κενάι στο «Brother Bear», απευθύνθηκε στο Bearadise Ranch, ζητώντας να αποσυρθούν οι αρκούδες σε ένα ειδικό ησυχαστήριο.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι βίγκαν και υπέρμαχος των ζώων, έγραψε μια επιστολή στην ιδιοκτήτρια του Bearadise Ranch, Monica Welde, προτρέποντάς την να αναγνωρίσει ότι οι αρκούδες «στερούνται όλα όσα είναι φυσικά και σημαντικά για αυτές» και «αξίζουν τα καλύτερα» από ό,τι να κάνουν παραστάσεις.

«Ξέρετε από πρώτο χέρι ότι οι αρκούδες είναι περίεργα, πολύπλοκα ζώα που αγαπούν να σκαρφαλώνουν, να σκάβουν και να παίζουν», έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός στην επιστολή του, που η PETA γνωστοποίησε στο People. «Η οξεία όσφρησή τους και τα πόδια τους εξελίχθηκαν έτσι ώστε να μπορούν να αναζητούν συντρόφους και φαγητό σε μεγάλες αποστάσεις», λέει ο Φίνιξ στην επιστολή του και προσθέτει ότι όλα αυτά τα προτερήματα που έχουν οι αρκούδες σπαταλούνται αναγκάζοντάς τες να παίζουν μπάσκετ μπροστά σε κοινό.

Και συνέχισε: «Θα σκεφτείς να θέσεις τέλος στα κόλπα και το ταξίδι και να δώσεις την ευκαιρία σε όλες τις αρκούδες της εγκατάστασής σου να ζήσουν σαν αρκούδες; Αν θέλεις να κάνεις αυτό που είναι το καλύτερο για αυτές, επιτρέψτε μου να σε βοηθήσω φροντίζοντας για τη μεταφορά τους σε ειδικό ησυχαστήριο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News