Τσεχία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση τρένων

Κόσμος
Τσεχία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση τρένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η Ex 351 παραβίασε το σήμα και συγκρούστηκε με το περιφερειακό τρένο"

Τρένο εξπρές που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μόναχο-Πράγα παραβίασε σήμα στοπ και συγκρούστηκε με τοπικό περιφερειακό τρένο στην Τσεχία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένων των δύο μηχανοδηγών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οκτώ επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και αρκετοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο από τον τόπο του δυστυχήματος κοντά στο χωριό Μίλαβτσε, στη δυτική Τσεχία, σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία διάσωσης.

Οι Γερμανοί επιβάτες με πιο ελαφρά τραύματα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία στη Γερμανία, σύμφωνα με γερμανική υπηρεσία ιατρικού συντονισμού. Περίπου πενήντα επιβάτες συνολικά υπέστησαν μικρότερους τραυματισμούς που δεν απαιτούσαν άμεση ιατρική φροντίδα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι τρεις νεκροί είναι οι οδηγοί των δύο τρένων και ένας επιβάτης, όλοι τους Τσέχοι.

"Το Ex 351 παραβίασε ένα σήμα στοπ... και συγκρούστηκε με ένα επιβατηγό τρένο", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κάρελ Χάβλιτσεκ στο Twitter, αναφερόμενος στο γρήγορο τρένο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Μίλαβτσε, 140 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πράγα.

Το γρήγορο τρένο έπεσε πάνω σε τοπικό τρένο που ταξίδευε από το Πίλζεν στο Ντομάζλιτσε, δήλωσε εκπρόσωπος της Ceske Drahy, των τσεχικών σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το τσεχικό τηλεοπτικό δίκτυο CT24, ένα τμήμα της μηχανής του γερμανικού τρένου καταστράφηκε εντελώς.

Σε ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρία Die Landerbahn GmbH στην οποία ανήκει το γερμανικό τρένο, ανέφερε πως η κυκλοφορία από τσεχικής πλευράς "διεξαγόταν υπό την ευθύνη" των τσεχικών σιδηροδρόμων.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Τέσσερα ελικόπτερα, πολλά ασθενοφόρα και δεκάδες διασώστες στάλθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος.

"Ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός, η υπηρεσία ασθενοφόρων της Βαυαρίας και γιατροί της πόλης Τσαμ βρίσκονται επίσης στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η γερμανική αστυνομία προσέφερε επίσης τη βοήθειά της", ανέφερε στο Twitter η τσεχική αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK, το πιο σοβαρό δυστύχημα σε τσεχικό έδαφος σημειώθηκε το 1960, όταν η χώρα ήταν τμήμα της Τσεχοσλοβακίας. Από σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη Πάρντουμπιτσε (κέντρο) 118 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν.

Τον Ιούλιο του 2020, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Τσεχία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News