Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Περού: Δεκάδες τραυματίες

Κόσμος
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Περού: Δεκάδες τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Περού, που βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Πύρινο Στέφανο του Ειρηνικού» ή «Δαχτυλίδι της φωτιάς»

Ένας σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε «περισσότερους από 40 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σoβαρά» την Παρασκευή στις βόρειες ακτές του Περού, προκαλώντας επίσης ζημιές σε δεκάδες σπίτια, ανέφεραν οι αρχές.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 12:10, τοπική ώρα (20:10 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 12χλμ δυτικά της πόλης Σουλάνα, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και με εστιακό βάθος 36χλ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

«Ο σεισμός των 6,1 βαθμών άφησε πάνω από 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Χοσέ Νιζάμα, διευθυντής υγείας της πόλης Πιούρα, σύμφωνα με το κρατικό ειδήσεων Αντίνα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, περίπου 187 σπίτια και τουλάχιστον τέσσερις ναοί υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.Η πρόσοψη του καθεδρικού ναού στην πόλη Πιούρα, ο οποίος χτίστηκε το 1588 και είναι χαρακτηρισμένος ένα ιστορικό μνημείο, υπέστη ελαφρές ζημιές τόνισε το Αντίνα.

Ο Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της χώρας την Τετάρτη, ταξίδεψε με τον πρωθυπουργό Γκίδο Μπεγίδο στην περιοχή για την κινητοποίηση βοήθειας στις δύο πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, τη Σουλάνα και την Πιούρα.

«Για αρχή, βοηθάμε στο συντονισμό άμεσων ενεργειών που μπορεί να χρειαστεί ο πληθυσμός του βόρειου τμήματος της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι να διαφυλάξουμε την σωματική ακεραιότητα όλων των πολιτών», έγραψε στο twitter ο νέος αρχηγός κράτους.

Το τμήμα υδρογραφίας και ναυσιπλοΐας του Πολεμικού Ναυτικού απέκλεισε κάθε κίνδυνο για τσουνάμι. Το Περού, που βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Πύρινο Στέφανο του Ειρηνικού» ή «Δαχτυλίδι της φωτιάς» κάθε χρόνο βιώνει περίπου 100 σεισμούς που γίνονται αισθητοί από τους κατοίκους της χώρας.

AΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News