Ολυμπιακοί Αγώνες: Τόκιο 2020 (+1) - Αγώνες χωρίς γιορτή

Κόσμος
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τόκιο 2020 (+1) - Αγώνες χωρίς γιορτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διαφορές μας, μας δίνουν δύναμη - Έφτασε η στιγμή στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ο κόσμο να ενωθεί για άλλη μια φορά.

Μ΄ αυτό το σύνθημα  οι 32οι Σύγχρονοι  Ολυμπιακοί  Αγώνες, ξεκινούν σε 8 ήμερες , αλλά για πρώτη φορά,  όλα θα γίνουν υπό το καθεστώς έκτακτων μέτρων.

Για την Ιαπωνία, οι Ολυμπιακοί του 2020/2021 οι οποίοι, θα αρχίσουν, στις 23 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Αυγούστου, ήταν, πριν από τον κορωνοϊό, μια ευκαιρία να επαναλάβει, τρόπον τινά, τον θρίαμβο των Αγώνων του 1964, που τότε σηματοδότησαν ότι η χώρα είχε οριστικά γυρίσει σελίδα μετά τη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Japan is back;

Το Τόκιο διεκδίκησε  ξανά τους Αγώνες για να ανασκευάσει τις εντυπώσεις  ότι οι μέρες της Ιαπωνίας διεθνώς έχουν «περάσει» και για να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας  μετά από πολλά χρόνια αναιμικής ανάπτυξης και ύφεσης.  

Δεν υποψιάζονταν όμως οι Ιάπωνες  την επέλαση της  πανδημίας. 

Με το σύνθημα  #StrongerTogether  η Ιαπωνία προετοιμάζετε να διοργανώσει  λόγο της πανδημίας τους  ποιο «παράξενου και βωβούς» αγώνες , στην στόρια του θεσμού.   

 Η μεγάλη γιορτή που όλοι περίμεναν ανυπόμονα,  έχει μετατραπεί σε οικονομικό φιάσκο,  με ακυρώσεις , αυστηρά  υγειονομικά πρωτοκολλά και στάδια χωρίς θεατές .

Την έντονη δυσφορία τους εκφράζουν δεκάδες χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μετά την απόφαση των αρμοδίων αρχών να διεξαχθεί το μέγα αθλητικό γεγονός χωρίς θεατές. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι φέτος ένα  απόλυτα τηλεοπτικό event. 

Οι μετα-χρονολογημένοι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 στο Τόκιο υποτίθεται ότι θα αποτελούσαν ένα σύμβολο ανάκαμψης και ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, ότι μετά από μία δύσκολη μάχη με την πανδημία ανακάμπτουμε. Η πραγματικότητα  όμως είναι πολύ διαφορετική. Οι μεταλλάξεις απειλούν  ξανά τον πλανήτη και το  τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ .  

Στο Τόκιο σήμερα οι περισσότεροι φορούν ακόμη μάσκες, κάτι σύνηθες και πριν από την έλευση του κορωνοϊού. 

Τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» και οι γιατροί κάνουν λόγο για ανεπαρκή αποθέματα οξυγόνου σε πολλά νοσοκομεία.

Στην πόλη των τριάντα και πλέον εκατομμυρίων ψυχών, παρά τις αντιξοότητες, η ζωή συνεχίζεται.

Με 83  αθλητές αναμένεται να ταξιδέψει στο Τόκιο η Ελλάδα

Απομένει σχεδόν μόλις μια εβδομάδα για τους 32ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες οπότε τα μεγέθη των αποστολών δε θα έχουν παρά ελάχιστες διαφορές από τα νούμερα που έχουν ανακοινωθεί.

Με εκπροσώπηση σε δύο επιπλέον αθλήματα από ότι το 2016, αλλά με 12 λιγότερα μέλη, συγκριτικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο  Ρίο, θα ταξιδέψει στο Τόκιο η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. 

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ : https://olympics.com 
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News