Αυστρία: Προχώρησε σε άρση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης

Κόσμος
Αυστρία: Προχώρησε σε άρση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν στο κόκκινο περιοχές με υψηλό ποσοστό μετάλλαξης του ιού

Σε άρση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης, που είχε το ίδιο εκδώσει πριν από 15 μήνες λόγω του κορωνοϊού, προχωρεί τώρα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μόνο μερικές περιοχές με παραλλαγή ιών όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Ινδία και η Βρετανία είναι τώρα στο "κόκκινο".

Πλήρως απελευθερωμένη είναι πλέον η είσοδος από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης από τα τρία κράτη των Δυτικών Βαλκανίων - τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ενώ, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, οι περισσότερες από τις μη ευρωπαϊκές χώρες θα αλλάξουν από „κόκκινο" σε „πορτοκαλί".

Για την είσοδο στην Αυστρία από χώρες με πορτοκαλί χρώμα απαιτείται πλήρης εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ή ανάρρωση από τη νόσο.

Η πράσινη λίστα περιλαμβάνει επίσης ορισμένες μη ευρωπαϊκές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊλάνδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News