Ισραήλ: Επιστρέφει η… μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

Κόσμος
Ισραήλ: Επιστρέφει η… μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, έπειτα από μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτή όπου περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19.

"Λόγω μιας αύξησης στα κρούσματα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Εξάλλου οι αρχές συνέστησαν στους Ισραηλινούς να φορούν μάσκα και στις μεγάλες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, "για παράδειγμα σε εκδηλώσεις που συνδέονται με τις παρελάσεις Gay Pride που θα γίνουν αυτό το σαββατοκύριακο", προσθέτει το υπουργείο αναφερόμενο στην πορεία που έχει διοργανωθεί στο Τελ Αβίβ για σήμερα το απόγευμα, στην οποία αναμένεται να μετάσχουν χιλιάδες άνθρωποι.

Τα παιδιά κάτω των επτά ετών, οι άνθρωποι με αναπηρία και αυτοί που αθλούνται απαλλάσσονται από την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εσωτερικό χώρο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι αν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφονταν καθημερινά για μια εβδομάδα, θα καθίστατο εκ νέου υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Από τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν καθημερινά περισσότερα από 100 νέα κρούσματα.

Χθες Πέμπτη 227 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που είναι διαθέσιμα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη την αναβολή του ανοίγματος του εδάφους του στους τουρίστες "λόγω ανησυχιών που αφορούσαν την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα".

Τον Ιανουάριο, όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της στη χώρα, περίπου 10.000 κρούσματα καταγράφονταν καθημερινά στο Ισραήλ, προτού μια ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού επιτρέψει μείωση των περιστατικών.

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια από τα 9,3 των κατοίκων του Ισραήλ (55% του πληθυσμού) έχουν έκτοτε λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19.

Συνολικά περισσότερα από 840.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί από το ξέσπασμα της πανδημίας στο Ισραήλ και 6.428 θάνατοι από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News