Ισραήλ: Σύσταση επιτροπής έρευνας για την τραγωδία στο όρος Μερόν

Κόσμος
Ισραήλ: Σύσταση επιτροπής έρευνας για την τραγωδία στο όρος Μερόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτροπή έρευνας σχετικά με το ποδοπάτημα που οδήγησε στο θάνατο 45 ανθρώπους, στα τέλη Απριλίου

Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως της σήμερα για τη συγκρότηση μιας κρατικής επιτροπής έρευνας σχετικά με το ποδοπάτημα που οδήγησε στον θάνατο 45 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια ενός εβραϊκού προσκυνήματος στο όρος Μερόν, στα τέλη Απριλίου.

«Αυτή η επιτροπή θα ερευνήσει το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και θα καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα», ανέφερε η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ένα δελτίο τύπου. Το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα, ψήφισε υπέρ της πρωτοβουλίας αυτής.

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία για τη σύσταση αυτής της ερευνητικής επιτροπής, καθώς τα υπερ-ορθόδοξα κόμματα, σύμμαχοι του τέως πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχαν αντιταχθεί.

Αυτή η απόφαση, μία από τις πρώτες που έλαβε η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, στην οποία δεν συμμετέχει κανένα υπερ-ορθόδοξο κόμμα, ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις κομμάτων του συνασπισμού υπό τον Ναφτάλι Μπένετ.

«Επωμιζόμαστε την ευθύνη να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα για αυτήν την τραγωδία, με τον θάνατο 45 ανθρώπων και να αποφύγουμε μια ακόμη καταστροφή», δήλωσε σήμερα ο Μπένετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφίες unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News