Ανησυχία από τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά στη Μαλαισία

Κόσμος
Ανησυχία από τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά στη Μαλαισία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση των σοβαρών περιστατικών και των θανάτων

Οι υγειονομικές αρχές στη Μαλαισία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων λόγω covid-19 και σοβαρών κρουσμάτων της νόσου μεταξύ παιδιών, μετά τη γενικότερη άνοδο των μολύνσεων που παρατηρείται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας όπου έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μουχιντίν Γιάσιν επέβαλε lockdown δύο εβδομάδων από την 1η ως τις 14 Ιουνίου, καθώς τα ημερήσια νέα κρούσματα και οι θάνατοι λόγω covid-19 έφτασαν σε αριθμούς ρεκόρ, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι το ξέσπασμα αυτό της επιδημίας ενδέχεται να συνδέεται με τα παραλλαγμένα, πιο μεταδοτικά στελέχη του κορωνοϊού.

Τους πέντε πρώτους μήνες του έτους στη Μαλαισία καταγράφηκαν τρεις θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών λόγω της covid-19, όσοι δηλαδή είχαν καταγραφεί στο σύνολο του 2020, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας Νουρ Χίσαμ Αμπντουλάχ.

Συνολικά 27 παιδιά, ανάμεσά τους και 19 κάτω των 5 ετών, έχουν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο αφού μολύνθηκαν από κορωνοϊό, αύξηση σε σχέση με τα οκτώ κρούσματα πέρυσι.

“Το υπουργείο Υγείας ελπίζει όλες οι πλευρές, κυρίως οι γονείς και οι κηδεμόνες, να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προστασία όσων έχουν μικρή ανοσία, όπως τα νήπια και τα παιδιά, στην covid-19”, τόνισε ο Νουρ Χίσαμ. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πόσα παιδιά έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό ή αν οι αρχές σχεδιάζουν να αυξήσουν τα τεστ μεταξύ των ανηλίκων.

Τον προηγούμενο μήνα η Σιγκαπούρη είχε προειδοποιήσει επίσης ότι τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, όπως αυτό που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία, επηρεάζουν περισσότερο τα παιδιά.Τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας Άντχαμ Μπάμπα δήλωσε ότι συνολικά 82.341 παιδιά έχουν μολυνθεί από covid-19 από πέρυσι τον Ιανουάριο ως τις 30 Μαΐου φέτος.

Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 595.000 κρούσματα και έχουν καταγραφεί 3.096 θάνατοι. Πρόκειται για την τρίτη πλέον πληγείσα χώρα στην περιοχή σε απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, μετά την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Το Σάββατο καταγράφηκε στη Μαλαισία αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 9.020, και την Τετάρτη ο μεγαλύτερος αριθμός νέων θανάτων, 126.Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι “δεν είναι απίθανο” οι θάνατοι από covid-19 να φτάσουν τους 26.000 ως τον Σεπτέμβριο, όπως προέβλεψε το Institute of Health Metrics and Evaluation.

Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι έδωσαν υπό όρους άδεια στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 που παράγεται από την Siam Bioscience Co στην Ταϊλάνδη.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι οι δόσεις του εμβολίου αυτού που θα λάβει η Μαλαισία θα τη βοηθήσουν να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News