Δανία: Επανεξετάζει η χώρα τον αποκλεισμό των εμβολίων J&J & AstraZeneca

Κόσμος
Δανία: Επανεξετάζει η χώρα τον αποκλεισμό των εμβολίων J&J & AstraZeneca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δανία είχε αποκλείσει τα εμβόλια J&J και AstraZeneca λόγω της πιθανής διασύνδεσής τους σε μια σπάνια αλλά σοβαρή μορφή δημιουργίας θρόμβων στο αίμα

Η κυβέρνηση της Δανίας ζήτησε σήμερα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας να επανεξετάσουν την απόφαση που είχαν λάβει σχετικά με τον αποκλεισμό των εμβολίων κατά της Covid-19 των εταιρειών Johnson & Johnson και AstraZeneca από το εμβολιαστικό πρόγραμμά της.

Η κίνηση αυτή προέκυψε λόγω της καθυστέρησης κατά δύο εβδομάδες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Δανίας, έως τον Σεπτέμβριο, λόγω της παράδοσης λιγότερων από το αναμενόμενο εμβολίων των Moderna και CureVac, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χένικε.

Η Δανία είχε αποκλείσει τα εμβόλια J&J και AstraZeneca λόγω της πιθανής διασύνδεσής τους σε μια σπάνια αλλά σοβαρή μορφή δημιουργίας θρόμβων στο αίμα.

«…Τα εμβόλια από τις Johnson & Johnson και AstraZeneca χρησιμοποιούνται τώρα στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα», είπε ο Χένικε.

«Υπάρχει μεγαλύτερη βάση δεδομένων παγκοσμίως για να αξιολογήσουμε την επίδραση και τις παρενέργειες των εμβολίων», συμπλήρωσε.

Η Δανία έχει εμβολιάσει το 21% του πληθυσμού της έως σήμερα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News