Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ικανοποίηση Μέρκελ για τη συμφωνία

Κόσμος
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ικανοποίηση Μέρκελ για τη συμφωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποίηση της καγκελαρίου Α. Μέρκελ για τη συμφωνία σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο θέμα του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, εξέφρασε πριν από λίγο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της διαμόρφωσης του απαιτούμενου νομικού πλαισίου. Αναφερόμενη στην πρόσβαση των φτωχότερων χωρών σε εμβόλια, τόνισε ότι για να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο παγκοσμίως, πρέπει όλοι να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα διαθέσει 30 εκατομμύρια εμβόλια από τα 100 εκατομμύρια που θα χαρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε φτωχότερες χώρες.

«Χαιρετίσαμε τη συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ευχαριστήσαμε γι' αυτό την πορτογαλική προεδρία. Χρειάζεται ασφαλώς λίγη ακόμη δουλειά προκειμένου να εφαρμοστεί. Εργαζόμαστε γι' αυτό και σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία. Αλλά η νομική βάση για πρώτη φορά υπάρχει κι αυτό είναι σημαντικό», τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου στις Βρυξέλλες και επισήμανε ακόμη την ανάγκη να φθάσουν γρήγορα εμβόλια κατά της Covid-19 σε όλον τον κόσμο. «Για να θέσουμε παγκοσμίως την πανδημία υπό έλεγχο πρέπει να έχουν όλοι την ευκαιρία για εμβολιασμό. Η Ευρώπη αποτελεί εδώ καλό παράδειγμα. Ένα μεγάλο μέρος των εμβολίων που παράγονται εδώ πηγαίνει σε τρίτες χώρες, αλλά αυτό δεν αρκεί», σημείωσε η κυρία Μέρκελ και χαιρέτισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Υγεία, για τη διάθεση εμβολίων σε τιμές κόστους προς τις φτωχότερες χώρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει σε φτωχότερες χώρες 100 εκατομμύρια εμβόλια έως το τέλος του έτους και, σύμφωνα με την 'Αγγελα Μέρκελ, η Γερμανία θα συνεισφέρει στην πρωτοβουλία 30 εκατομμύρια εμβόλια.

Η καγκελάριος έφερε, όπως είπε, στη σημερινή συζήτηση και το θέμα της αντίδρασης της ΕΕ σε ενδεχόμενες παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού, τονίζοντας ότι «πρέπει στο μέλλον να είμαστε σε θέση να δράσουμε καλύτερα και γρηγορότερα». Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της για τον μηχανισμό που συμφωνήθηκε ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος, όπως είπε, θα επιτρέψει πιο συντονισμένη και πιο άμεση αντίδραση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News