Τραγωδία στην Ιταλία: Δεκατρείς οι νεκροί από την πτώση τελεφερίκ

Κόσμος
Τραγωδία στην Ιταλία: Δεκατρείς οι νεκροί από την πτώση τελεφερίκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη ζωή τους έχασαν 13 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζιόρε, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση

Δεκατρείς νεκροί είναι ο νέος απολογισμός από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ που σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν την μία, τοπική ώρα, σε περιοχή λίγο έξω από την λίμνη Γκάρντα, στην βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δυο παιδιά 9 και 5 ετών, έχουν τραυματισθεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τορίνο από τους πυροσβέστες. Όπως όλα δείχνουν, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε και η καμπίνα έπεσε στο κενό λίγο πριν οι επιβάτες φτάσουν στον προορισμό τους.

Το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων.

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News