Κόσμος

Γαλλία: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση;

Επιτυγχάνεται ο στόχος των 20 εκατομμυρίων Γάλλων

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δήλωσε σήμερα «εύλογα αισιόδοξος» ότι απόψε το βράδυ θα επιτευχθεί ο στόχος των 20 εκατομμυρίων Γάλλων, που θα έχουν κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19 στα μέσα Μαΐου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

«Είμαι εύλογα αισιόδοξος. Θα πρέπει απόψε να επιτύχουμε τον συλλογικό στόχο, που είχαμε ορίσει, δηλαδή τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμένους με μία δόση στις 15 Μαΐου», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια δηλώσεων στους δημοσιογράφους.

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το σύνολο της χώρας, διότι αυτό υποστηρίζει τις προοπτικές εξόδου από την κρίση που ενισχύονται, επίσης, από την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας, η οποία υποχωρεί παντού» στη Γαλλία, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία έχει ορίσει ως στόχο να φθάσει στο όριο των 20 εκατομμυρίων χορηγούμενων πρώτων δόσεων στις 15 Μαΐου, κατόπιν τις 30 εκατομμύρια δόσεις έναν μήνα αργότερα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν χθες το βράδυ, 19.706.931 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και 8.705.141 έχουν λάβει δύο δόσεις (ήτοι το 13% του πληθυσμού και το 16,6% των ενηλίκων).

«Ο επόμενος στόχος είναι τα 30 εκατομμύρια των εμβολιασμένων με μια πρώτη δόση, είναι εφικτό», τόνισε ο Ζαν Καστέξ, την ώρα που η εμβολιαστική εκστρατεία θα είναι ανοικτή για όλους τους ενήλικες, χωρίς ηλικιακή διάκριση, στις 15 Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια