Κόσμος

Ιταλία: Μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% οι νοσηλείες

Από τη Δευτέρα πιθανή νέα χαλάρωση των μέτρων

Τις τελευταίες 30 ημέρες, στην Ιταλία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας λόγω κορονοϊού μειώθηκαν κατά 49,1%. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η μείωση έφτασε το 45,1%. Πρόκειται για στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το ιταλικό ίδρυμα ερευνών Gimbe, το οποίο παρακολουθεί την στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί στο 25% των πολιτών 70 με 79 ετών, ενώ το σχετικό ποσοστό αγγίζει το 50% για όσους ανήκουν στο φάσμα ηλικιών από 60 μέχρι 69 ετών.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Gimbe, χρειάζεται αλλαγή της μέχρι τώρα πρακτικής: οι πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, πρέπει να παροτρυνθούν από τις υγειονομικές αρχές, με «στοχευμένα» τηλεφωνήματα, ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid 19.

Την τελευταία εβδομάδα, παράλληλα, οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν στη χώρα κατά 15%, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 15,1% και οι εισαγωγές στους νοσοκομειακούς θαλάμους κατά ποσοστό 17,8%. Είναι σαφές, δηλαδή, ότι η πίεση επί των νοσοκομείων άρχισε να μειώνεται σημαντικά.

Σύμφωνα, τέλος, με τον ιταλικό Τύπο, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω «χαλάρωση» των μέτρων πρόληψης και προστασίας: όλες οι περιφέρειες αναμένεται να γίνουν κίτρινες (με ανοικτά καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία) με μόνη εξαίρεση πιθανόν την μικρή βορειοδυτική περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια