AstraZeneca: «Στοπ» στο εμβόλιο σε δύο επαρχίες του Καναδά

Κόσμος
AstraZeneca: «Στοπ» στο εμβόλιο σε δύο επαρχίες του Καναδά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα σταματήσουν να προσφέρουν πρώτες δόσεις του εμβολίου

Οι καναδικές επαρχίες της Αλμπέρτα και του Οντάριο ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι θα σταματήσουν να προσφέρουν πρώτες δόσεις με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, με το Οντάριο να επικαλείται στοιχεία ότι ο κίνδυνος να σχηματισθούν σπάνιοι θρόμβοι στο αίμα είναι κάπως μεγαλύτερος απ' ό,τι υπολογιζόταν προηγουμένως.

Η Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι έλαβε το ίδιο μέτρο μόνον επειδή δεν ήταν ξεκάθαρος ο χρόνος παραλαβής νέων παρτίδων του εμβολίου και όχι εξαιτίας ανησυχίας για τις παρενέργειες.

Αξιωματούχοι στο Οντάριο δήλωσαν ότι περίπου ένας στους 60.000 ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο στην επαρχία, στο σύνολό τους οκτώ άνθρωποι, παρουσίασαν την επιπλοκή.

Ρυθμιστικές αρχές και ομάδες ειδικών στον Καναδά, στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, είχαν προηγούμενα εκτιμήσει ότι ο κίνδυνος ήταν από ένα περιστατικό στους 95.000 έως ένα στους 130.000 εμβολιασμούς.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκαναν απολύτως το σωστό για την πρόληψη της ασθένειας και την προστασία των οικογενειών, των αγαπημένων προσώπων και των κοινοτήτων τους», δήλωσε ο υπεύθυνος των υγειονομικών υπηρεσιών στο Οντάριο Ντέιβιντ Γουίλιαμς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News