Πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στα προάστια του Τελ Αβίβ - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Κόσμος
Πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στα προάστια του Τελ Αβίβ - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στο προάστιο Χολόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίες βρισκόταν σε αυτό το κτίριο.

Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς τον αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Η οργάνωση Χαμάς ανέφερε ότι τα πλήγματα αυτά ήταν η απάντησή της για την καταστροφή, από το ισραηλινό στρατό, ενός πολυόροφου κτιρίου στη Γάζα, όπου στεγάζονταν τα γραφεία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της.

Τη βαθιά ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων εξέφρασαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα τη βαθιά ανησυχία τους σχετικά με την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και όσων εκτοξεύουν ρουκέτες από τη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απαντήσει στις επιθέσεις με ρουκέτες. Ο παλαιστινιακός λαός έχει επίσης το δικαίωμα στην ασφάλεια, όπως και οι Ισραηλινοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

(Φωτογραφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News