Χαοτική κατάσταση στην Ινδία: Κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα λόγω ελλείψεων

Κόσμος
Χαοτική κατάσταση στην Ινδία: Κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα λόγω ελλείψεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα στο εμβολιασμό σε τρία κρατίδια

Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη καταγράφηκαν 357.229 νέα κρούσματα και 3.449 θανάτοι.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 222.408 άνθρωποι στην Ινδία έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού με τους ειδικούς να τονίζουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί ενδέχεται να είναι πέντε με δέκα φορές μεγαλύτεροι από αυτούς που αναφέρονται.

Η αύξηση των κρουσμάτων συνέπεσε και με μια δραματική μείωση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένα κρατίδια λόγω προβλημάτων στην προμήθεια και διανομή.

Τουλάχιστον τρία κρατίδια, μεταξύ των οποίων και η Μαχαράστρα που περιλαμβάνει τη Μουμπάι, αναγκάστηκαν να κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τη Δευτέρα χορηγήθηκαν 79.491 δόσεις συγκριτικά με 534.372 πριν από μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν χορηγήσει 158.932.921 δόσεις εμβολίου από την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα στις 16 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε το Σάββατο για να συμπεριλάβει και όσους είναι άνω των 18 ετών.

Πηγή: thecaller.gr, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News