Ινδία: 18 νεκροί από πυρκαγιά σε ΜΕΘ - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 400.000 κρουσμάτων

Κόσμος
Ινδία: 18 νεκροί από πυρκαγιά σε ΜΕΘ - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 400.000 κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά ξέσπασε σε νοσοκομείο με 50 ακόμη ασθενείς

Τουλάχιστον 16 ασθενείς με την COVID-19 και 2 νοσοκόμες πέθαναν το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου όπου είχαν εισαχθεί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε αξιωματικός της αστυνομίας, τραγωδία η οποία προστέθηκε σε πολλές παρόμοιες στα ινδικά νοσοκομεία, τα οποία έχουν κατακλυστεί από αρρώστους εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Η φωτιά έχει κατασβεστεί.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 18 νεκρούς, «συμπεριλαμβανομένων 16 ασθενών και δύο νοσοκόμων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρατζεντρασίνχ Τσουντασάμα, αξιωματικός της αστυνομίας.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου», διευκρίνισε.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς. Την 23η Απριλίου, πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου στις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις οποίες είχαν διασωληνωθεί εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία προκαλεί φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 400.000 κρουσμάτων

Την ίδια ώρα η χώρα κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο των 400.000, ενώ για άλλη μια ημέρα, τα θύματα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 3.500, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Με βάση τους αριθμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 401.993 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που υπέκυψαν έφθασαν τους 3.523 το προηγούμενο 24ωρο.

Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News