Ινδονησία – Συγκινητικό βίντεο: Το πλήρωμα τραγουδά «αντίο» λίγο πριν βυθιστούν

Κόσμος
Ινδονησία – Συγκινητικό βίντεο: Το πλήρωμα τραγουδά «αντίο» λίγο πριν βυθιστούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο τραβήχτηκε μερικές εβδομάδες προτού το υποβρύχιο βυθιστεί

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο που δείχνει το πλήρωμα του υποβρυχίου που βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπαλί, να τραγουδά το τραγούδι Sampai Jumpa («Αντίο»). Το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή 25 Απριλίου ότι εντόπισαν το υποβρύχιο και επιβεβαίωσαν ότι και τα 53 μέλη του πληρώματός του είναι νεκρά. Το υποβρύχιο, το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια, βρέθηκε στον βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν επίσης διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του 44χρονου KRI Nanggala-402, η επαφή με το οποίο χάθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη, στο πλαίσιο άσκησης.

Σύμφωνα με τον Τζατζάντο, το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Οι διασώστες ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν βρει διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση. Ο Μαργκόνο είχε δηλώσει επίσης ότι το σόναρ εντόπισε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με το υποβρύχιο σε βάθος 850 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News