Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Μόνο σε άνω των 60 ετών στη Μαλαισία

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας

Οι αρχές του τομέα υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 της AstraZeneca είναι ασφαλές για χρήση, τρεις ημέρες αφότου η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έλαβε την πρώτη παρτίδα του εν λόγω εμβολίου μέσω του παγκόσμιου μηχανισμού COVAX.

"Επιβεβαιώνω ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca είναι ασφαλές και θα χορηγηθεί σε αυτούς που είναι ηλικίας 60 ετών και άνω", δήλωσε ο υτπουργός Υγείας Άνταμ Μπάμπα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τηλεοπτικά. Η Μαλαισία έλαβε το πρώτο φορτίο σχεδόν 270.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca την Παρασκευή.

Αξιωματούχοι του υπουργείου δήλωσαν ότι το εμβόλιο κρίθηκε ότι είναι "κατάλληλο για χρήση" για αυτούς που είναι ηλικίας 60 ετών και άνω και ότι εξετάζουν τα διαθέσιμα στοιχεία προτού εγκρίνουν τη χρήση του και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ορισμένες χώρες περιόρισαν ή ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου αυτού για πιθανή σχέση με σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης θρομβώσεων. Η AstraZeneca σημειώνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία και την Ευρώπη επισήμαναν μετά την επανεξέταση του εμβολίου της ότι αυτό προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας από την COVID-19 και ότι τα οφέλη του υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια