«Επιστρέφει» το θρυλικό Cirque du Soleil - Από που κάνει αρχή;

Κόσμος
«Επιστρέφει» το θρυλικό Cirque du Soleil - Από που κάνει αρχή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα χρόνο απουσίας που "βύθισε" στην ανεργία 4.679 αρκοβάτες

Ξαναρχίζει με την παρουσίαση τεσσάρων σημαντικών έργων του τις παραστάσεις του - οι οποίες είχαν διακοπεί για περισσότερο από έναν χρόνο λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού- ξεκινώντας από το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Cirque du Soleil.

Οι παραστάσεις του Τσίρκου του Ήλιου με τα έργα "Mystère" και "O" θα ξαναρχίσουν στο Λας Βέγκας από τις 28 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσουν αυτές με το "Kooza" στην Πούντα Κάνα, στην Δομινικανή Δημοκρατία, στις 25 Νοεμβρίου και με το "Luzia" στο Λονδίνο στις 12 Ιανουαρίου, αναφέρει το Cirque du Soleil σε ανακοίνωσή του.

"Είναι η στιγμή που περιμέναμε όλοι", δήλωσε ο Ντανιέλ Λαμάρ, ο διεθύνων σύμβουλος του Ομίλου Cirque du Soleil. "Σχεδόν 400 ημέρες πέρασαν μετά την αναγκαστική διακοπή των θεαμάτων μας και περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή μας στην σκηνή", πρόσθεσε.

Το Τσίρκο του Ήλιου, το οποίο ιδρύθηκε στο Κεμπέκ το 1984, είχε αναγκαστεί να ακυρώσει τον Μάρτιο του 2020 συνολικά 44 παραγωγές του σε όλον τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19, το οποίο οδήγησε σε τεχνική ανεργία 4.679 ακροβάτες και τεχνικούς, ήτοι το 95% των εργαζομένων του.

Η πλειονότητα από αυτούς είχε απολυθεί τον Ιούνιο όταν ο όμιλος τέθηκε υπό δικαστική προστασία για να αποφύγει την πτώχευση. Η εταιρεία εξαγοράστηκε επισήμως το φθινόπωρο από το καναδικό ταμείο Catalyst.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News