Γερμανία: Πολιτικοί τάσσονται υπέρ των σχολικών μαθημάτων σε εξωτερικούς χώρους

Κόσμος
Γερμανία: Πολιτικοί τάσσονται υπέρ των σχολικών μαθημάτων σε εξωτερικούς χώρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως είναι τα πάρκα και οι σχολικές αυλές

Εν όψει του επαπειλούμενου νέου κλεισίματος των σχολείων λόγω του τροποποιημένου νόμου για την προστασία των λοιμώξεων, πολιτικοί διαφόρων κομμάτων ζητούν να γίνονται περισσότερο μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι τα πάρκα και οι σχολικές αυλές.

«Τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ή η περαιτέρω μείωση του μεγέθους των σχολικών τάξεων πρέπει να εξετασθούν (ως εναλλακτικές λύσεις) πριν κλείσουμε ξανά τα σχολεία. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν εξαντληθεί από την πανδημία. Επιπλέον, η περίοδος των διακοπών ξεκινά τον Ιούνιο. Θα ήταν καταστροφή αν τα παιδιά δεν μπορούν ενδεχομένως να πάνε μετά τις διακοπές τους στους παιδικούς σταθμούς ή στο σχολείο», είπε ο αρμόδιος για θέματα οικογενειακής πολιτικής την κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάρκους Βάινμπεργκ στην εφημερίδα Bild.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Φιλελεύθερου κόμματος FDP Κάτια Ζούντινγκ τάσσεται επίσης υπέρ των μαθημάτων σε εξωτερικούς χώρους: «Υποστηρίζω όλα τα λογικά μέτρα που καθιστούν δυνατή τη διδασκαλία με φυσική παρουσία, επειδή τα παιδιά μας πρέπει επιτέλους να ανακτήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους είναι εξίσου σκόπιμα, όπως και τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα και τα άλλα μέτρα υγιεινής εντός των αιθουσών», είπε στην ίδια εφημερίδα.

Η Μπέρμπελ Μπας, αναπληρώτρια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD διατύπωσε την ίδια άποψη στην Bild: «Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ασφαλέστερες από τις δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Επομένως, η δυνατότητα να γίνονται μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ακούγεται καλή και αξιποποιείται ήδη αυθόρμητα από ορισμένα σχολεία όταν ο καιρός είναι καλός».

«Όταν κλείνουν τα σχολεία, το υπαίθριο μάθημα θα μπορούσε να είναι μια διέξοδος. Μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ή σε πάρκα και δάση είναι ένα πολύ ρεαλιστικό και λογικό βήμα όταν πέφτει ο δείκτης θετικότητας των κρουσμάτων», δήλωσε τέλος και ο Πράσινος βουλευτής Γιάνος Ντάμεν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bild

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News