Κόσμος

AstraΖeneca: Η Αυστραλία ανακοίνωσε θάνατο από σπάνιο θρόμβο – «Πιθανότατα σχετίζεται με το εμβόλιο»

Η 48χρονη πέθανε τέσσερις ημέρες μετά το εμβόλιο

Τον πρώτο θάνατό της από θρόμβους αίματος που πιθανόν συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca για το COVID-19, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αυστραλία, αφού η ρυθμιστική αρχή της χώρας δήλωσε ότι ο θάνατος μιας 48χρονης γυναίκας "πιθανότατα" συνδέεται με το εμβόλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων της Αυστραλίας (VSIG), η οποία συνεδρίασε αργά το βράδυ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας από τη Νέα Νότια Ουαλία πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό, δήλωσε η TGA.

"Ελλείψει εναλλακτικής αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, η VSIG πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό", δήλωσε η TGA. Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση των σπάνιων θρόμβων αίματος που συνδέονται με το εμβόλιο στην Αυστραλία με τους άλλους δύο ασθενείς να αναρρώνουν καλά, πρόσθεσε η TGA.

Η 48χρονη πέθανε τέσσερις ημέρες μετά το εμβόλιο
Η 48χρονη γυναίκα πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη του εμβολιασμού. Η TGA είπε ότι η περίπτωσή της ήταν περίπλοκη από τις υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Πηγή: thetoc.gr

(φωτογραφία rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια