Απίστευτη αντίδραση Ερντογάν: «Ο Τσαβούσολγου έβαλε τον Δένδια στη θέση του»

Ελλάδα
Απίστευτη αντίδραση Ερντογάν: «Ο Τσαβούσολγου έβαλε τον Δένδια στη θέση του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως αντέδρασε στη χθεσινή κόντρα των δύο υπουργών

Το πρώτο σχόλιό του μετά τη σύγκρουση  Νίκου Δένδια και Μεβλού Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν. «Ο υπουργός Εξωτερικών μας έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση του» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παρέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Δεν μπορεί να περιμένουν από τον Τσαβούσογλου να παραμείνει σιωπηλός» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Daily Sabah.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτή σαν να είναι δημόσιος αξιωματούχος · ενώ το [Ελληνικό Ορθόδοξο] Πατριαρχείο επιλέγει τους δικούς του αξιωματούχους μέσω της Ιεράς Συνόδου».

Όπως είπε (σ.σ. για τους μουφτήδες) απευθυνόμενος στην Ελλάδα, «δεν έχετε το δικαίωμα να διορίσετε τον μουφτή εκεί σύμφωνα με Λωζάννη.

«Ζεστή ατμόσφαιρα»

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ζεστή» την ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον κ. Δένδια.

«Πριν από τη συνάντηση με τον υπουργό μας, τον υποδέχθηκα εγώ (σ.σ. τον Νίκο Δένδια). Η συνάντησή μας ήταν σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα» είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Ωστόσο, η κατάσταση κατέληξε με μία εντελώς διαφορετική νότα».

Ο ίδιος επέμεινε, όπως και ο Τσαβούσογλου, «να μην εμπλέκουμε τρίτους στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας».

(φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News