Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας – Στήριξη ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον

Κόσμος
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας – Στήριξη ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και απέλαση δέκα ρώσων διπλωματών

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την απέλαση δέκα ρώσων διπλωματών, σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ του 2020 που αποδίδονται στην Μόσχα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέψει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

ΝΑΤΟ-ΗΠΑ: Οι χώρες της Συμμαχίας εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την απόφαση της Ουάσινγκτον για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την υποστήριξή τους προς την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να απελάσει δέκα ρώσους διπλωμάτες.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στην Σύμμαχό τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που απαντούν στις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News