Θάνατος Πρίγκιπα Φιλίππου: Ο Χάρι επέστρεψε στη Βρετανία για την κηδεία - Γιατί δεν ταξίδεψε η Μέγκαν;

Κόσμος
Θάνατος Πρίγκιπα Φιλίππου: Ο Χάρι επέστρεψε στη Βρετανία για την κηδεία - Γιατί δεν ταξίδεψε η Μέγκαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάρι θα τεθεί σε καραντίνα πριν την κηδεία

Επέστρεψε την Κυριακή στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι ενόψει της κηδείας του παππού του πρίγκιπα Φιλίππου το Σάββατο.Ο Χάρι, έκτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, θα τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες για την επιδημία του νέου κορωνοϊού, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της καθ'όλη τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της, απεβίωσε στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Παρασκευή.

Γιατί δεν ταξίδεψε η Μέγκαν

Ο Χάρι, εγγονός του Φιλίππου, έφτασε στο Λονδίνο την Κυριακή από το Λος Άντζελες με πτήση της British Airways, έγραψε η Sun. Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι η σύζυγός του Μέγκαν, η οποία είναι έγκυος, δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου καθώς ο γιατρός της της συνέστησε να μην ταξιδέψει.

Κατά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Όπρα Ουίνφρι, ο Χάρι μαζί με την σύζυγό του τον περασμένο μήνα, εκείνη είχε δηλώσει ότι οι εκκλήσεις της για βοήθεια όταν αισθάνθηκε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει αγνοήθηκαν και ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, το οποίο δεν κατανομάστηκε, είχε ρωτήσει πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το χρώμα του δέρματος του αγέννητου ακόμη παιδιού του ζευγαριού.

Ο Χάρι είχε εξάλλου εκφράσει τη λύπη του για την αντίδραση της οικογένειάς του στην απόφαση του ζεύγους να απομακρυνθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες.

Σε απάντηση, η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε ότι η βασιλική οικογένεια λυπήθηκε από τις δύσκολες εμπειρίες του εγγονού της και της Μέγκαν και δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση κατ'ιδίαν του ρατσιστικού σχολίου για τον γιο τους. Η σορός του Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News