Γερμανία - Εμβόλιο AstraZeneca: Διαφοροποιήσεις κρατιδίων για την χορήγησή του

Κόσμος
Γερμανία - Εμβόλιο AstraZeneca: Διαφοροποιήσεις κρατιδίων για την χορήγησή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια διαφοροποιούν την στάση τους για το εμβόλιο της Astrazeneca

Άλλα προτιμούν να τηρήσουν στάση αναμονής πριν επιτρέψουν γενικά σε άτομα άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο αυτό, άλλα θα συνεχίσουν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της Astrazeneca, ενώ ένα θα συνεχίσει κανονικά τους εμβολιασμούς όμως με τα σκευάσματα των εταιρειών Biontech και Moderna.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) άλλαξε χθες τη σύστασή της για το βρετανο-σουηδικό εμβόλιο. Σύμφωνα με την σύσταση αυτή, το εν λόγω παρασκεύασμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κανόνα μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Τα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Σαξονία-Άνχαλτ ανακοίνωσαν όμως ότι καταρχάς δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής. Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων ατόμων άνω των 70 ετών εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, αναφέρουν πανομοιότυπα στην ανακοίνωσή τους.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προτίθεται να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Στο κρατίδιο, αυτό το Σάββατο θα προσφερθούν 380.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Τέλος, το κρατίδιο του Ζάαρλαντ ανέστειλε μεν πλήρως τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca, ωστόσο, δεν έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού των εμβολιασμών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πρωτεύουσα Ζααρμπρίκεν. Αντί του εμβολίου αυτής της εταιρείας, θα χορηγούνται πλέον στους προσερχόμενους να εμβολιαστούν τα εμβόλια των εταιρειών Biontech και Moderna.

Πηγή: Deutschlandfunk

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News