Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο

Κόσμος
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 59χρονος άνδρας είχε προσβληθεί από κορωνοϊό

Σε ηλικία 59 χρόνων πέθανε σήμερα στα Τίρανα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο, ο οποίος νοσηλευόταν έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο Φίνο ήταν ένας από τους εννιά πρωθυπουργούς της Αλβανίας κατά την μεταβατική της περίοδο, από την πτώση του καθεστώτος Χότζα και διατέλεσε επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας τη δύσκολη εποχή των ταραχών του 1997. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος και υπουργός της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος μετά το το 1997 και μέχρι τον θάνατό του ήταν βουλευτής του κόμματος.

Ο Φίνο, υπήρξε επίσης, ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος Αργυροκάστρου, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, και ως πρωθυπουργός υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες με την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση του αλβανικού στρατού και του κράτους μετά τις ταραχές του 1997, όπως και της πρώτης συμφωνίας για την ρύθμιση του ζητήματος των οστών των Ελλήνων πεσόντων του έπους του 1940-41. Κηδεύτηκε σήμερα και παρά το γεγονός ότι η αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός, η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News