Διώρυγα του Σουέζ: Το κυκλοφοριακό χάος… από το διάστημα

Κόσμος
Διώρυγα του Σουέζ: Το κυκλοφοριακό χάος… από το διάστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορατό από το διάστημα η ασύλληπτη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Διώρυγα του Σουέζ

Τα 369 φτάνουν τα πλοία που περιμένουν να διασχίσουν τη Διώρυγα του Σουέζ δημιουργώντας ένα πρωτοφανές θέαμα, ορατό από το διάστημα σύμφωνα με τις φωτογραφίες που ανέβασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

Τα εκατοντάδες πλοία, συγκεκριμένα 369 στον αριθμό, βρίσκονται ακινητοποιημένα στον κόλπο του Σουέζ παρακολουθώντας από κοντινή απόσταση το θρίλερ που εξελίσσεται στη διώρυγα με την προσπάθεια ευθυγράμμισης του Ever Given.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το vessel finder, το τεράστιο εμπορικό σκάφος πλέει και πάλι κανονικά προς τη βόρεια έξοδο του καναλιού, με χαμηλή ταχύτητα, ωστόσο λίγη ώρα νωρίτερα και λόγω των ισχυρών ανέμων το τεράστιο σκάφος είχε κλείσει και πάλι τη διώρυγα, θέτοντας ξανά σε συναγερμό τις τοπικές αρχές.

Ως αποτέλεσμα αυτού δημιουργήθηκε το... κυκλοφοριακό κομφούζιο που αποτυπώνεται στις εικόνες του δορυφόρου της ESA, καθώς τα φορτηγά πλοία περιμένουν αναγκαστικά τη σειρά τους για διασχίσουν την διώρυγα.

Σημειώνεται ότι τα ναύλα για τα τάνκερ πετρελαϊκών προϊόντων σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά την προσάραξη του πλοίου ενώ ο αποκλεισμός της Διώρυγας προκάλεσε αναταραχή στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, απειλώντας με δαπανηρές καθυστερήσεις τις εταιρίες που ήδη προσπαθούν να διαχειριστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News