Κόσμος

25η Μαρτίου: Στα ελληνικά χρώματα δύο περίοπτα κτίρια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας

Με λαμπρότητα αναδεικνύει τα 200 έτη από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, το γενικό προξενείο του Σάο Πάολο

Με λαμπρότητα αναδεικνύει τα 200 έτη από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, μέσω των φωτισμών δύο περίοπτων κτιρίων της μεγαλύτερης μητρόπολης του Νοτίου Ημισφαιρίου, το γενικό προξενείο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, από κοινού με την ελληνική κοινότητα της πόλης και υπό την καθοδήγηση της πρεσβείας της Ελλάδας στην Μπραζίλια.

Αναλυτικότερα, το κτίριο της Ένωσης Βιομηχάνων του Σάο Πάολο (FIESP) θα φωτιστεί με θέαμα ελληνικών παραστάσεων και την ελληνική σημαία μας από τις 19:00 της 25ης Μαρτίου έως τις 06:00 της 26ης Μαρτίου.

Επίσης, σε αναγνώριση της φετινής επετείου, η πολιτειακή κυβέρνηση του Αγίου Παύλου θα φωτίσει ανήμερα της εθνικής επετείου, την 25η Μαρτίου, με τα εθνικά μας χρώματα το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, την Πινακοθήκη του Σάο Πάολο.

Περαιτέρω, το γενικό προξενείο του Σάο Πάολο ενημερώνει πως έχει συγκεντρώσει πλούσιο εορταστικό και πολιτιστικό υλικό για διαδικτυακούς εορτασμούς της εθνικής μας επετείου, ενώ ήδη, από τις 22 έως τις 25 Μαρτίου, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η πρώτη επετειακή δράση του, το διεθνές συνέδριο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο με τίτλο «Επανάσταση και Ελευθερία: 1821-2021. Η αρχή της σύγχρονης Ελλάδας».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σάο Πάολο Στέλιος Χουρμουζιάδης, περιληπτικά αναφέρει προς τους ομογενείς μας στον Άγιο Παύλο: «Ο εορτασμός των 200 χρόνων από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας μάς υπενθυμίζει τα συστατικά στοιχεία του έθνους μας - αγάπη για την ελευθερία, ηρωισμό, επιμονή, ευφυΐα, σεβασμό και περηφάνεια για τον πολιτισμό μας».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια