Κόσμος

Πάσχα χωρίς... παρέες για τους Γερμανούς

Να αποφύγουν οι πολίτες τις συναντήσεις ζητούν οι ειδικοί

Να αποφύγουν οι πολίτες τις συναντήσεις το Πάσχα και να μην εξαντλήσουν τις δυνατότητες που δίνουν οι κανονισμοί όπως έγινε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, προτρέπει καθηγητής αρμόδιος για προσομοιωτή Covid-19, ο οποίος στοχεύει στην πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπισή τους.

«Για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού οι πολίτες πρέπει όχι μόνο να τηρήσουν πραγματικά τους περιορισμούς επαφής το Πάσχα (4 Απριλίου), αλλά και να αποφύγουν τις συναντήσεις. Ο αριθμός των λοιμώξεων μετά τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έδειξε ότι οι ισχύοντες κανονισμοί συχνά εξαντλήθηκαν οριακά ή έγινε υπέρβασή τους», δήλωσε σήμερα ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν, ο οποίος είναι και αρμόδιος για έναν προσομοιωτή Covid-19, ο οποίος έχει ως στόχο να καταστήσει δυνατή την πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κορονοϊό, Τόρστεν Λερ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) .

Κατά την γνώμη του μάλιστα «το κλείσιμο των καταστημάτων που έχει προγραμματιστεί από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων για την Μ. Πέμπτη και σε πιο χαλαρή μορφή το Μ. Σάββατο θα αναβάλει απλώς τον συνωστισμό για μετά το Πάσχα. Από αυτή την άποψη, οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν περιέχουν μια πλάνη. Οι πολίτες θα πρέπει (επομένως) να εφαρμόζουν συνεχώς τα μέτρα και να τηρούν τους κανόνες».

Ο προσομοιωτής Covid-19, για τον οποίο είναι αρμόδιος, εκτός από την πρόβλεψη των λοιμώξεων κορονοϊού, έχει επίσης την δυνατότητα να υπολογίζει τις απαιτούμενες κλίνες στα νοσοκομεία, τις δυνατότητες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τα ποσοστά των αναγκαίων μηχανικών αναπνευστήρων και των θανάτων στα επιμέρους ομοσπονδιακά κρατίδια και να αξιολογεί τις μη φαρμακευτικές επεμβάσεις .

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια