Εμβόλιο AstraZeneca: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί σε Βουλγαρία & Ισπανία - Η Ιρλανδία αποφασίζει αύριο

Κόσμος
Εμβόλιο AstraZeneca: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί σε Βουλγαρία & Ισπανία - Η Ιρλανδία αποφασίζει αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ισπανία από την επόμενη εβδομάδα θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca - Αύριο, Παρασκευή, θα αποφασίσει η Ιρλανδία

Αρχίζουν ξανά από αύριο οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Βουλγαρία, την επόμενη εβδομάδα θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί στην Ισπανία, ενώ η Ιρλανδία θα αποφασίσει αύριο Παρασκευή, για το αν θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί.

Ειδικότερα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Βουλγαρία θα ξαναρχίσει από αύριο τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι τα οφέλη του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 υπερτερούν του τυχόν κινδύνου.

Ο επικεφαλής της βουλγαρικής αρχής φαρμάκων, Μπόγκνταν Κίριλοφ δήλωσε σήμερα πως μια έρευνα για τον θάνατο μιας Βουλγάρας γυναίκας, που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν εξακρίβωσε απευθείας σύνδεση του θανάτου με τον εμβολιασμό.

«Έχουμε όλους τους λόγους να άρουμε την αναστολή και να ξεκινήσουμε ξανά από αύριο τη χορήγηση του εμβολίου», δήλωσε ο Κίριλοφ.

Η βαλκανική χώρα έχει απόθεμα περίπου 100.000 δόσεις του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας.

Στην Ισπανία

Την ίδια ώρα η Ισπανία αποφάσισε να ξαναρχίσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η εφημερίδα El Pais επικαλούμενη πηγές που παρίστανται στη συνεδρίαση μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των αρχών των περιφερειών για το θέμα αυτό.

Το υπουργείο Υγείας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία πρόκειται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή την απόφασή της για το αν θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί, είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας, Ρόναν Γκλιν.

Και οι δύο χώρες έχουν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για προληπτικούς λόγους, μετά τις αναφορές περί εμφάνισης θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν του κινδύνου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News